Victoria Moen Nordby 

Vegar Nordby


Kennel Marriott`s Hunting ble til etter at vi ønsket å finne ett navn som passet oss. Vi kom med flere forslag, men da Victoria kom på navnet var vi ikke i tvil. Dette er ett navn som betyr mye for oss da vi i Paris, på dette hotellet forlovet  vi oss. 

Victoria Moen Nordby: Hun har vokst opp med hund, har hatt rasene Basenji, Podenco Ibisenco, Kinesisk Nakenhund og Australian Shepherd. Victoria har også hatt en blanding før hun gikk over til Border Collier. Hun har vært oppdretter av Basenji under kennel navnet Krokfossen sammen med sin mor og sin søster tidligere. Victoria begynte tidlig å trene hund og vise de på utstilling. Victoria har i mange år drevet med juniorhandlig, frem til hun ble for gammel. Da hadde hun mange pallplasseringer, 2 ganger har hun vunnet norgesmesterskapet og hun er eneste norske som har vunnet på Crufts. Hennes store drøm er å få reise tilbake dit for å stille egen hund i ringen, dette fikk hund gjort sammen med Egil i 2017. En stor drøm som gikk i oppfyllelse. Victoria har drevet aktivt med agility men har nå lagt det på hyllen. Hun driver litt med gjeting, hun er stort sett å finne på treningsbanen eller på jordet når hun jobber med hundene sine. Etter at hun møtte Vegar har hun blitt introdusert for arbeid med retriever og dette er noe hun har fått sansen opp for. Hun liker å jobbe med hundene innefor deres opprinelige bruksområde, slik at deres medfødte egenskaper blir ivaretatt. Når tiden er der i en hektisk hverdag er hun også å se på konkurranser innenfor agility eller i utstillingsringen. Hun stiller ut både egne og andre sine hunder med gode resultater. Victoria jobber til daglig som administrativ leder i Nordby`s Hundesenter og er instruktør på våre kurs. 

Vegar Nordby: Han er vokst opp med hund og da rasen Schæfer, interresen for hund og trening kom når han var 9 år og hans far kjøpte inn deres første hund, en ferdig trent politi hund. Denne hunden fikk han et godt forhold til og hun var en fantastisk hund. Senere kjøpte Vegar sin egen hund og begynte for alvor treningen med hund i form av kurs, han gikk da også instruktør utdanningen og har siden 1999 drevet egen hundeskole og i 2005 startet han under eget navn, Nordby`s Hundesenter. Han har stort sett drevet med lydighet, har fikk sin første Golden Retriever Billy til Norsk og Svensk lydighetchampion. Vegar har også tatt Hp Pettersen med Billy og Cash, nå er håpet at han tar den med Mac (da har han fått den til odel og eie). Med Billy ble han introdusert for retrieverens arbeid og han liker godt å ta med seg hundene ut på jordet eller skogen for trening. Vegar har startet i 7 NM i lydighet og 6 ganger på mesterskapshelgen for retrievere. Vegar har på lik linje med Victoria samme oppfatning av at hundene skal brukes innenfor deres opprinelige bruksområde, slik at deres medfødte egenskaper blir ivaretatt. Vegar er daglig leder i hundesenteret og jobber til daglig med problemhunder/hunder med utfordrende adferd, i tillegg holder han egen instruktørutdanning.